Doceńmy naturalne produkty
Dla uzyskania potraw o wspaniałym smaku, które będą przy okazji świetnie wyglądać i służyć naszemu zdrowiu, powinniśmy skupić się na korzystaniu z wysokiej klasy surowców.
Na temat stanu żywności można usłyszeć wiele złego, jednak nie ma powodu, aby ulegać negatywnej propagandzie.
Przy odrobinie dociekliwości jesteśmy w stanie znaleźć znakomite produkty – naturalne i ekologiczne, które podniosą nasze kulinarne działania na wyższy poziom.
Okazuje się, że koszty wcale nie muszą być radykalnie wyższe niż przy zakupie surowców z niższej półki.
Część rolników sprzedaje swoje towary na targowiskach i oferują oni konkurencyjne ceny, by mieć szansę na wygranie rywalizacji z dużymi producentami.
Są domy, w których zjada się wyłącznie mięso, jarzyny i owoce pochodzące z niewielkich, ekologicznych upraw i wszyscy na tym korzystają.
Również przyprawy powinny pochodzić z pewnych źródeł – być wolnymi od substancji konserwujących oraz syntetycznych wzmacniaczy smaku, które mogą źle się odbić na kondycji naszych żołądków.